fbpx

Financiële stimulans 

1. SEEH (Subsidie energiebesparing eigen huis)

Maatregelen genomen vanaf 1 juni 2020 voor uw woning en minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen

SEEH – Subsidiebedrag per energiebesparende maatregel

Isolatiemaatregel Uitvoering Subsidie per m2
Spouwmuur   € 8
Dak of zolder-/vlieringvloer Dak
Zolder- of vlieringvloer
€ 30
€ 8
Gevel Binnen- of buitengevel € 38
Vloer en/of bodem Vloer
Bodem (eventueel gecombineerd met vloerisolatie)
€ 11
€ 6
Hoog rendements glas HR++-glas
Triple glas in combinatie met (nieuw) isolerend kozijn
Panelen in combinatie met HR++-glas
Panelen in combinatie met triple glas en (nieuw) isoleren kozijn
€ 53
€ 150
€ 23
€ 115

Tarieven gelden voor maatregelen uitgevoerd tussen 1 juni 2020 en 31 december 2020. Vanaf deze datum worden de tarieven hoogstwaarschijnlijk herzien, maar nog niet bekend op welke wijze.

2. Zeer energiezuinig pakket SEEH eigenaar én bewoner

Bent u eigenaar én bewoner van een woning en wilt u een maximum aan energiebesparende isolatiemaatregelen nemen? Dan kunt u subsidie aanvragen voor een zeer energiezuinig pakket (ZEP). Dit is een samenhangend pakket aan energiebesparende maatregelen. Deze subsidie valt onder de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH).

Bonusbedrag

Voldoen de uitgevoerde maatregelen aan de voorwaarden? Dan ontvangt u een bonusbedrag van € 4.000 bovenop de subsidie voor de losse maatregelen. De subsidie voor het zeer energiezuinig pakket bedraagt maximaal € 15.000 inclusief het bonusbedrag.

Maatregelen en isolatiewaarden

Kiest u voor het zeer energiezuinig pakket, dan neemt u de volgende maatregelen:

  • isolatie van dak, gevel, vloer, glas, kozijnen en deuren
  • een systeem voor CO2-gestuurde ventilatie of balansventilatie met warmteterugwinning

3. Zonnepanelen en de kleineondernemersregeling (KOR)

 

Deze regeling is nog geldig voor zonnepanelen, aangeschaft tot 31 december 2020. Hierna vervalt deze subsidie.

Waarom?
De particulier levert stroom aan het energienet (feitelijk is dit bij alle installaties het geval), daarom kan zij worden aangemerkt als ondernemer voor de Omzetbelasting. Over de opbrengst moet u een deel afdragen aan de Belastingdienst, het zogenaamde forfait. Deze is afhankelijk van het opwekvermogen in Wattpeak van uw installatie, maar zal uitkomen op zo’n € 80,- (afhankelijk van totaal aantal geïnstalleerde Wp (Wattpiek))

Als u zonnepanelen koopt dan kunt u een deel van die kosten terugkrijgen. Het gaat dan om het btw-bedrag op de aanschaf en de installatie van de panelen.


Per wanneer ga ik deelnemen?
Uw deelname aan de KOR gaat in op 1 januari van het jaar dat volgt op het jaar van de aanschaf van de zonnepanelen. Dus koopt u in 2020 zonnepanelen dan gaat uw deelname in op 1 januari 2021. U kunt in 2020 dus gewoon uw btw terugvragen als u er voor kiest om deel te nemen.
Btw betalen U hoeft vanaf 2021 geen btw te betalen over de stroom die u levert aan uw energiebedrijf. Ook niet over de stroom die u zelf verbruikt. In 2020 betaalt u die btw nog wel.
Btw-aangifte U doet maar 1 keer btw-aangifte: om uw btw terug te vragen. En om de verschuldigde btw aan te geven.   
Btw terugvragen U vraagt in uw 1e btw-aangifte de btw terug over de aanschaf en installatie van de zonnepanelen.  
Hoe lang doet u mee? U doet mee aan de KOR voor een periode van minimaal 3 jaar. U kunt uw deelname dus niet tussentijds beëindigen omdat u bijvoorbeeld een grote investering wil doen zoals nieuwe zonnepanelen. Ook eventuele nieuwe ondernemersactiviteiten die u start binnen die 3 jaar vallen onder de KOR. Uw deelname eindigt alleen als uw omzet boven de € 20.000 komt.

 

Hoeveel btw mag u terugvragen over de zonnepanelen?

Dat ligt eraan: hebt u niet-geïntegreerde of geïntegreerde zonnepanelen?

A. Niet-geïntegreerde zonnepanelen en btw terug vragen

Niet-geïntegreerde zonnepanelen hebt u wanneer de zonnepanelen alleen worden gebruikt om stroom op te wekken, en zij niet ook de functie van dakbedekking hebben. Van deze zonnepanelen mag u álle btw die aan u in rekening is gebracht, terugvragen.

B. In dak geïntegreerde zonnepanelen en btw terug vragen

U mag 1/3 deel van de btw die aan u in rekening is gebracht, terugvragen.

Waarom 1/3 deel van de btw?

De belastingdienst rekent als volgt:
u gebruikt uw zonnepanelen voor 50% als dakbedekking. De dakbedekking geldt als privégebruik. Hiervoor hebt u geen recht op aftrek.
Voor 50% gebruikt u de zonnepanelen om stroom op te wekken. Uit de praktijk blijkt dat 1/3 deel van de opgewekte stroom privé wordt gebruikt. Hiervoor hebt u ook geen recht op aftrek. Het overige 2/3 deel van de stroom wordt terug geleverd aan de energiemaatschappij.

Bij elkaar genomen betekent dit dat u 1/3 deel (2/3 deel x 50%) van de btw die in rekening is gebracht voor de aanschaf en installatie (de voorbelasting) van de zonnepanelen kunt terugvragen.

5. Subsidieregeling RVO MIA elektrisch rijden voor ondernemers

Als ondernemer heeft u veel voordeel als u elektrisch gaat rijden. In Nederland zijn er namelijk fiscale regelingen die het elektrisch rijden stimuleren. Ook een investeringen in laadpalen kan fiscaal of voor een subsidie interessant zijn. Meer actuele informatie vindt u via onderstaande snelkoppelingen: 

Algemene MIA/VAMIL informatiepagina: 
http://www. https://www.rvo.nl/subsidie-regelingen/mia-en-vamil 

Brochure MIA/VAMIL (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland): 
https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/mia-vamil

6. ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie)

Warmtepompen, zonneboilers en pelletkachels en biomassaketels

Maatregelen genomen tussen 15aug2019 – 31dec2020

Voorwaarden aanvraag

  • aanvraag na aankoop en installatie
  • aanvraag binnen 6 maanden na installatie
  • aanvraag voor meerdere installaties mogelijk, echter per installatie één separate aanvraag

Voorwaarden installatie

  • nieuw aangekocht, aankoop- en betaalbewijs aanwezig
  • bewijs dat door deskundig installateur geïnstalleerd
  • installatie is uw eigendom
  • installatie in Nederland geïnstalleerd
  • u verwijdert apparatuur niet binnen één jaar na datum van beslissing toekinning subsidie

Over Solarpas

Met duurzame investeringen in huis en/of bedrijfspand wordt er op de energierekening bespaard en het woon- en werkcomfort verhoogd. U levert daarnaast een bijdrage aan een beter milieu.

Wij proberen een positieve bijdrage te leveren in de transitie naar duurzaamheid. Daarom vindt u bij Solarpas de 3 nodige disciplines onder 1 dak om tot een duurzame uitvoering van uw woning of bedrijfsvastgoed te komen:

ISOLATIE HR+++ LAADPALEN ZONNEPANELEN

Wat bieden wij aan?

Zonnepanelen.

Met de inzet van zonnepanelen kunt u zelf energie opwekken en besparen op energiekosten. Bovendien draagt u direct bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot en een duurzame toekomst voor volgende generaties. Voor de huizenbezitters: zonnepanelen kunnen zorgen voor een gunstiger energielabel. Dit kan de waarde van uw woning verhogen.

meer lezen over zonnepanelen

Laadpalen.

De verkoop van nieuwe elektrische auto’s komt in 2020 uit op zo’n 65 duizend stuks. Daarmee zouden elektrische auto’s een aandeel van 15 procent krijgen bij de totale verkoop van nieuwe auto’s in Nederland. Deze trend zal zeker doorzetten en wellicht heeft u ook al een vol-elektrische of hybride auto. Wat is er dan lekkerder dan een laadpaal aan huis….uw auto laadt ’s nachts op terwijl u slaapt en de volgende dag gaat u weer volgeladen op pad.

meer lezen over laadpalen

Isoglas HR+++

Bij energie besparen wordt vaak gedacht aan het vervangen van de ketel, het plaatsen van zonnepanelen en bewust omgaan met energie. Maar in een doorsnee woning gaat tot 15% van de warmte via ramen en deuren verloren. De kunststof kozijnen zelf zijn door hun holle constructie ook meer isolerend dan hout of aluminium. Net als bij (drie)dubbel glas zorgen de luchtlagen in het kunststof kozijn voor de isolatie.

meer lezen over Isoglas HR+++

Isolatie.

Een goed geïsoleerde woning of bedrijfspand is beter voor het milieu. Het warmte verlies is minder zodat er minder gas of stroom verbruikt wordt. Dat scheelt CO2-uitstoot en is dus goed voor het klimaat. Een goed geïsoleerde woning of bedrijfspand scheelt kosten. Wij verzorgen voor u vloer-, dak, en/of gevelisolatie.

meer lezen over isolatie

Wat vinden anderen?

Deskundige uitvoer en hoog vertrouwen!

De klus is geklaard en de panelen werken alle 14. Daarbij ben ik erg tevreden over de heren die alles aangelegd hebben. Deskundige en prettige mensen. Al met al heel blij dat ik kennis heb gemaakt met Solarpas via mijn buren en dat ik nu over zonnepanelen beschik. Ook dank voor de rol van de adviseur in deze en de wijze waarop de adviseur alles uitgelegd heeft en daar de tijd voor genomen heeft. Dat heeft mij veel vertrouwen gegeven.

Lizelotte Smits

Samen met Solarpas gestart met verduurzamen!

Na het heldere advies van Solarpas bij mij thuis en de informatieavond in Amersfoort besloten om zonnepanelen te laten installeren! Zeer tevreden met het resultaat!

John van den Brom - Trainer FC Utrecht

Ik ben zeer goed en professioneel geholpen vanaf de aanvraag tot de installatie

Ze weten waarover ze het hebben en geven een zeer deskundig advies op maat.

Laszlo Baranyi

Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet op het pad van de verduurzaming samen met Solarpas.

Eind juni heb ik 14 zonnepanelen laten plaatsen door Solarpas en ben zeer tevreden over het verloop van het gehele proces.

Ruud Stolk

Top installatie en fijne app om de opbrengst te volgen.

Professioneel geïnstalleerd met optisch zeer mooie panelen. Aanrader! 

Roy Oude Lansink
Snel en eenvoudig een afspraak maken?
Laat je vrijblijvend adviseren

Bel direct naar 085 - 3030048 of vul het formulier in