fbpx
  • 15 Jaar ervaring
  • Grondige rendementsberekening
  • Eigen installatie en service/onderhoud
  • Ontzorgende organisatie

Het model van Solarpas

Engineering

Vaak zijn er mogelijkheden zonnepanelen op het dak of op een braakliggend stuk grond te leggen. Dat is dan een duurzame keuze, u bespaart op uw energierekening én u verdient op het overschot aan energie dat wordt terug geleverd aan het energienet.

U heeft de complete installatie in 6-8 jaar terug verdiend, waarna u totaal geen energierekening meer heeft, u voorziet namelijk volledig in uw eigen energiebehoefte. Het start met de capaciteitsberekening, hoeveel panelen kunt u in uw situatie plaatsen, oftewel, wat is mijn maximaal te halen Wattpieks?

Daar hoort echter ook een rendementsberekening bij. U wilt niet persé in eerste instantie het minste voor uw installatie betalen, u wilt over een looptijd van 15-25 jaar het hoogste rendement behalen!

Wij berekenen uw optimale oplossing, met de variabelen beschikbare ruimte, constructieve bouw situatie, aanwezige aansluitingen, wensen qua financiering, SDE+ en GVO’s aanwezig? etc.

Financiering

Zakelijke zonnepanelen zijn zeer waarschijnlijk de beste investering die u op dit moment kunt doen. Rendement op een investering in zonnepanelen ligt tussen de 12 en 20%. Financiering uit het eigen vermogen is voor kleine projecten nog wel te doen, maar is al snel een te groot beslag op uw kapitaal voor de looptijd van het project om het gehele zonne-energieproject te financieren.

Bij de bank een projectfinanciering afsluiten is mogelijk. Door de explosieve groei van zonne-energieprojecten kunnen banken selectief zijn en kun je pas aan tafel komen bij een projectomvang van 2 á 3 miljoen euro. De rentes bij de bank liggen op dit moment op ± 2,0%.

SDE+ Subsidie
Dankzij de SDE+ subsidie zijn zonnepanelen ook interessant voor grootverbruikers. Als uw hoofdaansluiting groter is dan 3 x 80 Ampère valt u onder grootverbruik. Indien u dit nog niet heeft, moet u deze aanpassing maken.

Omdat een grootverbruiker relatief weinig betaalt voor stroom, is het zonder subsidie niet rendabel om te investeren in zonnepanelen.

De SDE+ maakt een investering in zonnepanelen wel interessant en richt zich op bedrijven en (non- profit) instellingen. De pv- installatie dient uit minimaal 15 kWp te bestaan, oftewel 60 zonnepanelen.

Installatie

We installeren de panelen vanzelfsprekend met volledig gecertificeerde mensen. We zijn niet voor niets gecertificeerd om bouwkundigen in de Solartechniek op te leiden. Veilig werken staat boven alles. We gaan met u een proces in om tot een maximaal haalbaar rendement te komen op de lange termijn. Dat vereist ook werken met de beste materialen, zoals de juiste panelen, van A-kwalieit, en bijvoorbeeld SolarEdge optimizers. De optimizers maken een individuele regeling per zonnepaneel mogelijk en garanderen daarmee een optimaal vermogen. U krijgt immers uitgekeerd aan de hand van de opbrengst in kWh. Dit levert 6-16% extra opbrengst op, ten opzichte van traditionele string- omvormers.

M&O

De gehele PV-installatie dient gedurende de looptijd u het optimale rendement te geven, het maximale aantal kW uren. Dat bepaalt uiteindelijk uw verdiensten. Een optimizer kan echter uitvallen. Een paneel kan vervuild raken door fijnstof of, wat vaker voorkomt, door vogelpoep. Daartoe heeft u een real-time serviceabonnement per paneel en bent daarmee verzekerd dat de opbrengst constant gemonitord wordt. De abonnementen zijn bovendien gebaseerd op real time, hetgeen bijvoorbeeld betekent dat wij niet komen schoonmaken als er weer een kwartaal om is, maar dat wij komen schoonmaken als uw paneel vies is en minder rendement geeft!

Over Solarpas

Met duurzame investeringen in huis en/of bedrijfspand wordt er op de energierekening bespaard en het woon- en werkcomfort verhoogd. U levert daarnaast een bijdrage aan een beter milieu.

Wij proberen een positieve bijdrage te leveren in de transitie naar duurzaamheid. Daarom vindt u bij Solarpas de 3 nodige disciplines onder 1 dak om tot een duurzame uitvoering van uw woning of bedrijfsvastgoed te komen:

ISOLATIE HR+++ LAADPALEN ZONNEPANELEN

voor particulieren

Een duurzame aanpak van je woning met de inzet van isolatie. Door middel van zonnepanelen na 6 jaar geen kosten meer aan energie, misschien wel ook geen gaskosten. Een steentje bijdragen aan een betere aarde. Brandstof voor je elektrische auto vanuit je zonnepaneel.
Allemaal mogelijkheden die Solarpas je biedt.

voor bedrijven

Voor bedrijven gelden andere kentallen. Hoge energielasten die middels een investering in een veld aan zonnepanelen op het dak van de bedrijfshal of op een bijveld van de camping in één keer naar nul gaan. Sterker nog, overproductie aan kWh, dus u gaat stroom terug leveren. SDE subsidie waar gebruik van gemaakt kan worden en waardoor rendementen gehaald kunnen worden op het geïnvesteerd vermogen van 8-13%.

Solarpas is het juiste adres voor het verduurzamen van uw vastgoed

Recente projecten

Duurzaam Vathorst
Particulier
Vathorst

Duurzaam Vathorst

Duurzaamvathorst 2
Particulier
Vathorst

Duurzaam Vathorst

Duurzaam Doorn
Particulier
Doorn

Duurzaam Doorn

Wat vinden anderen?

Deskundige uitvoer en hoog vertrouwen!

De klus is geklaard en de panelen werken alle 14. Daarbij ben ik erg tevreden over de heren die alles aangelegd hebben. Deskundige en prettige mensen. Al met al heel blij dat ik kennis heb gemaakt met Solarpas via mijn buren en dat ik nu over zonnepanelen beschik. Ook dank voor de rol van de adviseur in deze en de wijze waarop de adviseur alles uitgelegd heeft en daar de tijd voor genomen heeft. Dat heeft mij veel vertrouwen gegeven.

Lizelotte Smits

Samen met Solarpas gestart met verduurzamen!

Na het heldere advies van Solarpas bij mij thuis en de informatieavond in Amersfoort besloten om zonnepanelen te laten installeren! Zeer tevreden met het resultaat!

John van den Brom - Trainer FC Utrecht

Ik ben zeer goed en professioneel geholpen vanaf de aanvraag tot de installatie

Ze weten waarover ze het hebben en geven een zeer deskundig advies op maat.

Laszlo Baranyi

Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet op het pad van de verduurzaming samen met Solarpas.

Eind juni heb ik 14 zonnepanelen laten plaatsen door Solarpas en ben zeer tevreden over het verloop van het gehele proces.

Ruud Stolk

Top installatie en fijne app om de opbrengst te volgen.

Professioneel geïnstalleerd met optisch zeer mooie panelen. Aanrader! 

Roy Oude Lansink
Snel en eenvoudig een afspraak maken?
Laat je vrijblijvend adviseren

Bel direct naar 085 - 3030048 of vul het formulier in