fbpx

Ons model

Vaak zijn er mogelijkheden zonnepanelen op het dak of op een braakliggend stuk grond te leggen. Dat is dan een duurzame keuze, u bespaart op uw energierekening én u verdient op het overschot aan energie dat wordt terug geleverd aan het energienet.

U heeft de complete installatie in 6-8 jaar terug verdiend, waarna u totaal geen energierekening meer heeft, u voorziet namelijk volledig in uw eigen energiebehoefte. Het start met de capaciteitsberekening, hoeveel panelen kunt u in uw situatie plaatsen, oftewel, wat is mijn maximaal te halen Wattpieks?

Daar hoort echter ook een rendementsberekening bij. U wilt niet persé in eerste instantie het minste voor uw installatie betalen, u wilt over een looptijd van 15-25 jaar het hoogste rendement behalen!

Wij berekenen uw optimale oplossing, met de variabelen beschikbare ruimte, constructieve bouw situatie, aanwezige aansluitingen, wensen qua financiering, SDE+ en GVO’s aanwezig? etc.

Zakelijke zonnepanelen zijn zeer waarschijnlijk de beste investering die u op dit moment kunt doen. Rendement op een investering in zonnepanelen ligt tussen de 12 en 20%. Financiering uit het eigen vermogen is voor kleine projecten nog wel te doen, maar is al snel een te groot beslag op uw kapitaal voor de looptijd van het project om het gehele zonne-energieproject te financieren.

Bij de bank een projectfinanciering afsluiten is mogelijk. Door de explosieve groei van zonne-energieprojecten kunnen banken selectief zijn en kun je pas aan tafel komen bij een projectomvang van 2 á 3 miljoen euro. De rentes bij de bank liggen op dit moment op ± 2,0%.

SDE+ Subsidie
Dankzij de SDE+ subsidie zijn zonnepanelen ook interessant voor grootverbruikers. Als uw hoofdaansluiting groter is dan 3 x 80 Ampère valt u onder grootverbruik. Indien u dit nog niet heeft, moet u deze aanpassing maken.

Omdat een grootverbruiker relatief weinig betaalt voor stroom, is het zonder subsidie niet rendabel om te investeren in zonnepanelen.

De SDE+ maakt een investering in zonnepanelen wel interessant en richt zich op bedrijven en (non- profit) instellingen. De pv- installatie dient uit minimaal 15 kWp te bestaan, oftewel 60 zonnepanelen.

We installeren de panelen vanzelfsprekend met volledig gecertificeerde mensen. We zijn niet voor niets gecertificeerd om bouwkundigen in de Solartechniek op te leiden. Veilig werken staat boven alles. We gaan met u een proces in om tot een maximaal haalbaar rendement te komen op de lange termijn. Dat vereist ook werken met de beste materialen, zoals de juiste panelen, van A-kwalieit, en bijvoorbeeld SolarEdge optimizers. De optimizers maken een individuele regeling per zonnepaneel mogelijk en garanderen daarmee een optimaal vermogen. U krijgt immers uitgekeerd aan de hand van de opbrengst in kWh. Dit levert 6-16% extra opbrengst op, ten opzichte van traditionele string- omvormers.

De gehele PV-installatie dient gedurende de looptijd u het optimale rendement te geven, het maximale aantal kW uren. Dat bepaalt uiteindelijk uw verdiensten. Een optimizer kan echter uitvallen. Een paneel kan vervuild raken door fijnstof of, wat vaker voorkomt, door vogelpoep. Daartoe heeft u een real-time serviceabonnement per paneel en bent daarmee verzekerd dat de opbrengst constant gemonitord wordt. De abonnementen zijn bovendien gebaseerd op real time, hetgeen bijvoorbeeld betekent dat wij niet komen schoonmaken als er weer een kwartaal om is, maar dat wij komen schoonmaken als uw paneel vies is en minder rendement geeft!

Over Solarpas

Met duurzame investeringen in huis en/of bedrijfspand wordt er op de energierekening bespaard en het woon- en werkcomfort verhoogd. U levert daarnaast een bijdrage aan een beter milieu.

Wij proberen een positieve bijdrage te leveren in de transitie naar duurzaamheid. Daarom vindt u bij Solarpas de 3 nodige disciplines onder 1 dak om tot een duurzame uitvoering van uw woning of bedrijfsvastgoed te komen:

ISOLATIE HR+++ LAADPALEN ZONNEPANELEN

Wat bieden wij aan?

Zonnepanelen.

Met de inzet van zonnepanelen kunt u zelf energie opwekken en besparen op energiekosten. Bovendien draag je direct bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot en een duurzame toekomst voor volgende generaties. Voor de huizenbezitters: zonnepanelen kunnen zorgen voor een gunstiger energielabel. Dit kan de waarde van je woning verhogen.

meer lezen over zonnepanelen

Laadpalen.

Met de inzet van zonnepanelen kunt u zelf energie opwekken en besparen op energiekosten. Bovendien draag je direct bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot en een duurzame toekomst voor volgende generaties. Voor de huizenbezitters: zonnepanelen kunnen zorgen voor een gunstiger energielabel. Dit kan de waarde van je woning verhogen.

meer lezen over laadpalen

Isoglas HR+++

Bij energie besparen wordt vaak gedacht aan het vervangen van de ketel, het plaatsen van zonnepanelen en bewust omgaan met energie. Maar in een doorsnee woning gaat tot 15% van de warmte via ramen en deuren verloren. De kunststof kozijnen zelf zijn door hun holle constructie ook meer isolerend dan hout of aluminium. Net als bij (drie)dubbel glas zorgen de luchtlagen in het kunststof kozijn voor de isolatie.

meer lezen over Isoglas HR+++

Isolatie.

Een goed geïsoleerde woning of bedrijfspand is beter voor het milieu. Het warmte verlies is minder zodat er minder gas of stroom verbruikt wordt. Dat scheelt CO2-uitstoot en is dus goed voor het klimaat. Een goed geïsoleerde woning of bedrijfspand scheelt kosten. Wij verzorgen voor u vloer-, dak, en/of gevelisolatie.

meer lezen over isolatie
Snel en eenvoudig een afspraak maken?
Laat je vrijblijvend adviseren

Bel direct naar 085 - 3030048 of vul het formulier in

Meld u aan voor Duurzaam Doorn! 

Aanmeldformulier Duurzaam Doorn

[hubspot type=form portal=7879145 id=78bfdcad-70f1-4169-a729-e5dd17daa79b]